WAT IS MEDIATION?

Mediation is een ander woord voor ‘bemiddeling’, conflictbemiddeling om precies te zijn. Onder professionele begeleiding van een mediator wordt geprobeerd het midden te zoeken van een langlopend of complex conflict. Met alle betrokken partijen voert u enkele gesprekken om samen een oplossing te zoeken, onder neutrale leiding van de mediator. De uiteindelijke gezamenlijke oplossing houdt u altijd in eigen hand, u kunt in alle vrijheid en autonoom over uw eigen conflict beslissen.

Wat doet een mediator?

De mediator is de neutrale en onpartijdige begeleider van het communicatie- en onderhandelingsproces tussen u en de andere partij(en). Bij mediation gaat het naast praktische (juridische en financiële) zaken om de wensen, belangen en emoties van alle betrokken partijen. Een mediator stimuleert en begeleidt u bij het creatief zoeken naar een oplossing die voor ieder van u optimaal is. Daarnaast bewaakt de mediator het mediationproces.

Waarom mediation?

Mediation kan een heel geschikte vorm zijn voor het oplossen van conflicten. Lees hier verder over de voordelen van mediation.

Uitgangspunten mediation

Benieuwd wat de precieze uitgangspunten zijn van het mediationproces? Kijk dan hier voor meer informatie.